Recept - Asijské hovězí špízy

Recept - Asijské hovězí špízy

Ingredience
1 kg hovězího flank steaku
3 lžíce hoisin omáčky
3 lžíce sherry
1/4 šálku sojové omáčky
1 lžička barbeque omáčky
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého zázvoru
špejle nebo špízy

 



DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
ZPŮSOB GRILOVÁNÍ: Přímý silný žár (230 - 250°C)
DOBA GRILOVÁNÍ: 6 minut

 

Postup:

 
V misce si smícháme hoisin omáčku, sherry, sójovou omáčku, barbecue omáčku, najemno nakrájenou jarní cibulku a najemno nastrouhaný zázvor.
Pečlivě promícháme a na chvíli odložíme stranou.

Flank steak si nakrájíme ostrým nožem asi na 6 mm tenké plátky. Když máme maso nakrájené vložíme ho do uzavíratelného sáčku a zalijeme připravenou marinádou a promasírujeme aby se marináda dostala všude. Necháme v chladu odležet asi 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
 
Maso si vyndáme půl hodiny před grilováním. Gril si mezitím rozpálíme na přímý žár. Ze sáčku vylijeme marinádu a jednotlivé kousky napichujeme na špíž nebo na špejli (předem namočené). Špízy pokládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme 3 minuty z každé strany.
Po vyndání z grilu necháme špízy alespoň dvě minuty odpočinout.


Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily

 
Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty