Bezpečnost při grilování

Bezpečnost při grilování
Ať budete grilovat na kterémkoliv grilu vždy je na prvním místě Vaše bezpečnost.
Proto nic nepokoušejte a zajistěte si tu nejlepší ochranu před jakýmkoliv nepříjemným úrazem.

Nejdůležitější a nejefektivnější je přečíst si bezpečnostní pokyny přímo v návodu svého grilu.

Ale pojďme si shrnout několik nejdůležitějších bodů, které jsou důležité pro bezpečnost.
  • Udržujte gril v dostatečné vzdálenosti od hořlavých materiálů
  • Gril nepoužívejte uvnitř
  • Používejte kvalitní grilovací nářadí, které disponuje žáruvzdornou rukojetí
  • Při grilování používejte ochrannou rukavici

Bezpečnostní pravidla pro plynové grily:

  • Dno grilu a záchytnou misku udržujte čistou – tím zabráníte tvoření plamenů a udržíte jí i bez hmyzu, který se tam může usadit
  • Pokud vyšlehnou plameny, pak vypněte všechny hořáky
  • Plynové lahve neskladujte ve vnitřních prostorech

Bezpečností pravidla pro kotlové grily:

  • Jen pro venkovní použití
  • Nikdy nepřidávejte do žhavého paliva tekuté podpalovače
  • Nikdy na podpálení nepoužívejte benzin, alkohol či nějakou chemikálii
  • Uhlí rozpalujte vždy bez poklopu
  • Vždy dávejte palivo na palivový rošt
  • Nedotýkejte se kotle ani roštu
  • Pokud chcete oheň uhasit, zavřete poklop a zatáhněte všec hny průduchy ( použivejte rukavici)
  • Nikdy nehaste gril vodou
Odeslat článek známému   Vytisknout