Buřtguláš

Buřtguláš

 

Suroviny
Sůl
Pepř
3ks cibule
Paprika mletá PL
Rajský protlak PL
Majoránka sušená PL
Majoránka čerstvá
Kmín drcený 1/2 PL
5 ks špekáčky ( buřty )
Sádlo PL
Chili 1/2 PL
Česnek drcený 1/2 PL, 3ks brambory, Vývar Chléb


Recept:
Jako první si dáme zvlášť vařit brambory do osolené vody, aby nám nebraly chuť buřtguláše. Do kastrolu si dáme lžíci sádla a opečeme oloupané buřty pokrájené na půl kolečka. Než buřty opečeme nakrájíme si cibuli na kostičky. Opečené buřty vyndáme z kastrolu a do kastrolu přidáme cibuli, kterou začneme restovat. Cibulku opatrně osolíme a opepříme, na špičku lžíce přidáme mletý kmín a podle chuti chilli. Já přidávám sušenou majoránku už do základu tak lžíci přidáme. Pokračujeme lžící protlaku a lžící maďarské papriky a zlehka zarestujeme. Hlavně opatrně, aby jsme jí nespálily a půl lžíce česneku. Do takhle připraveného základu si přilijeme vývar. Vše společně 15 minut vaříme, aby se nám rozvařila cibule. Po 15 minutách přidáme jíšku a vše důkladně provaříme. Když máme guláš dobře provářený přidáme zpět buřty a vložíme brambory. Dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem a solí. Nakrájíme si chléb a na talíř si naservírujeme buřtgulaš. Dozdobíme lístky čerstvé majoránky.

Odeslat článek známému   Vytisknout