Čočková polévka

Čočková polévka

 

Suroviny
Mrkev 2ks
Celer 1/2
Petržel kořenová 1ks (větší)
Bobkový list
Cibule 4ks
Klobása 4ks
Uzené maso 500g
Plocholistá petržel
Čočka 1 balení
Sádlo 1pl
Sůl, Pepř, Vinný ocet 1- 1,5pl ,Česnek 2pl 
Hovězí vývar
, Máslová jíška

Recept:
Do hrnce si přidáme sádlo a začneme opékat nakrájenou cibuli. Nakrájíme si uzené maso a klobásy. K opečené cibuli přidáme klobásu s uzeným masem a společně opékáme . Základ si osolíme, opepříme a přidáme lžíci a půl vinného octa. Po chvilce do základu přidáme i pokrájenou kořenovou zeleninu a dál opékáme. Přidáme 2pl lžíce česneku a maličko zarestujeme, aby česnek nezhořknul a přilijeme naloženou čočku. Přilijeme i vývar a přihodíme bobkový list a polévku vaříme než bude čočka skoro měkká. Polévku si zahustíme máslovou jíškou a minimálně 15 minut provaříme. Hotovou polévku dochutíme podle chuti a dozdobíme nasekanou petrželí. Polévku servírujeme do hlubokého talíře s pečivem.

Odeslat článek známému   Vytisknout