Francouzské brambory s uzeným masem

Francouzské brambory s uzeným masem

 

Suroviny
Vařené brambory 1,5kg
Špek nebo anglická slanina 200g
Sůl
Uzené maso 500g
Vejce 8ks
Smetana 31% 200ml
Eidam 300g
Sádlo 6pl
Cibule 3ks
Majoránka 1pl
Kyselá okurka


Recept:
Začneme tím, že si uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupeme. Potom nakrájíme cibuli, do pánve si dáme sádlo, přihodíme cibuli a začneme pomalu restovat. K cibuli přidáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo špek a společně ještě restujeme. Pokrájené uzené maso vložíme do pánve k cibuli a slanině a vše trochu opečeme. Potom si nakrájíme oloupané brambory, můžeme použít i kolečko, které nám usnadní práci. K bramborám přidáme směs uzeného masa a cibule a vše promícháme. Směs osolíme, přidáme majoránku a znovu promícháme. Směs vložíme do vymazané zapékací misky a vložíme do grilu (trouby) na 140-150°C prohřát. Mezitím si do smetany rozklepneme vejce, rozmícháme a podle potřeby osolíme. Když máme brambory teplé zalijeme je smetanou s vejci. Když jsou brambory skoro hotové posypeme je nastrouhaným sýrem a zvýšíme teplotu na180-200°C podle trouby. Když se nám udělá zapečená kůrka brambory vyndáme. Servírujeme na talíř s kyselou okurkou. Uzené maso můžeme nahradit i kvalitní uzeninou nebo klobásou.

Odeslat článek známému   Vytisknout