Recept - Grilované brambory s čerstvým tymiánem a skořicí

Recept - Grilované  brambory s čerstvým tymiánem a skořicí

Ingredience:

  • 3 velké sladké brambory, dobře vyčištěné
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli
  •  mletý čerstvý pepř
  • na špičku nože mleté skořice

                                                                                                                                                     

 

Postup:

Brambory si nejprve pro snadnější grilování předem předvaříme. Vložíme omyté, sladké brambory do velkého hrnce, zalejeme studenou slanou vodou a přivedeme k varu. Zhruba  po 10ti minutách varu vodu slejeme a necháme vychladnout. Po dostatečném ochlazení si rozkrojíme brambory na polovinu podélně a nakrájíme na klíny. Smícháme si olivový olej, sůl, pepř, čerstvý tymián a skořici. V této směsi obalíme sladké brambory. Gril si zahřejeme na středně vysoký stupeň na přímé grilování a vložíme jednotlivé kousky brambor.

Abychom si usnadnili grilování, je lépe brambory grilovat v koši na zeleninu nebo na  grilovací pánvi, jednotlivé kousky se nám budou snadněji otáčet a nepropadnou roštem.  Grilujeme dalších 7-10 minut (záleží na velikosti brambor).

Skvěle se hodí jako neobvyklá zdravá příloha k pečenému vepřovému či jehněčímu masu nebo samostatné jídlo spolu s dresinkem.

Odeslat článek známému   Vytisknout