Grilované krevety ve slanině s česnekovým máslem

Grilované krevety ve slanině s česnekovým máslem
Recept - Grilované krevety ve slanině s česnekovým máslem

 

Ingredience:   

 

 

Kouř z udících lupínků Weber Mořské plody dodává vašim grilovaným pokrmům z  mořským plodů specifickou příchuť. Grilování je vhodné na úpravu krevet, hřebenatek, rozpůlených ocasů humrů a langust. Při grilování můžete použít také grilovací pánev – mořské plody potřené olejem nebo marinádou vkládáme do pánve s rozpáleným olejem.

 

 

Postup:

Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme utřený česnek a sůl podle chuti. Krevety grilujeme metodou přímého grilování do zlata, což znamená asi 5 minut na hodně rozpáleném grilu. Hotové krevety máčíme do česnekového másla podle chuti.

Odeslat článek známému   Vytisknout