Recept - Grilovaný kapr

Recept - Grilovaný kapr
 
grilovaný kapr   

Ingredience
1 kg kapra
1/2 kg rajčat
1 paprika
5 stroužků česneku
1 cibule
olivový olej
tymián, kopr
sůl, pepř

 

  

Postup:


Čerstvého kapra očistíme, osušíme a odřízneme ploutve. Aby se nám do celé ryby dostala chuť, kterou potřebujeme, kůži kapra nařízneme na čtverečky.
Nyní je důležité koření. Protože v jednoduchosti je síla, postačí nám kořenit zvenčí a zevnitř solí a pepřem.
Dále zakápneme rybu olivovým olejem a posypeme čerstvě nasekaným tymiánem. Doporučujeme nechat několik hodin odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli, 2 stroužky česneku a pepř. V pánvi osmahneme česnek, cibuli a papriku doměkka. Přidáme nakrájená rajčata a vše dobře promícháme a necháme vychladnout.

Nyní můžeme grilovat. Aby se ryba nerozpadala, nejjednodušší je grilování ve speciální mřížce.

Jakmile se maso rozpadá, ryba je hotová. Přelijeme směsí a posypeme koprem (nebo jinou oblíbenou bylinkou).




Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout