Jelení guláš na červeném víně

Jelení guláš na červeném víně

 

Suroviny
Jelení krk 1-1,5 kg
Cibule 3-5ks
Sůl 
Tymián 3 větvičky
Rozmarýn 1 větvička
Badyán 3ks
Nové koření 7ks
Bobkový list 3ks
Pepř 8ks
Jalovec 6ks
Paprika mletá 1pl, Anglická slanina 50g, Chléb podle potřeby, Sádlo1pl, Česnek 1pl, Červené víno 2dl, Rajský protlak 1pl, Vývar hovězí podle potřeby

Recept:
Nejprve si do menšího kastrůlku dáme všechno koření, které svaříme. Do hrnce dáme rozehřát sádlo a nakrájené maso si opečeme ze všech stran. Zatažené maso osolíme, opepříme a vyndáme do misky. V hrnci začneme opékat nasekanou cibuli, ke které přidáme slaninu. Základ si podléváme červeným vínem. Do základu přilejeme také vývar z koření, který lehce podusíme než se vývar z koření vyvaří. Do základu vrátíme maso, přidáme česnek, rajský protlak a restujeme. Nakonec do základu přidáme mletou papriku, kterou také zlehka zarestujeme a potom vše zalijeme vývarem a promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pomalu maso dusíme do měkka. Guláš si zahustíme chlebem bez kůrek, nakrájeným na kostičky. Chléb v guláši dobře provaříme, minimálně 15minut. Guláš dochutíme a naservírujeme s knedlíkem a nebo jen tak s chlebem. Dozdobíme, já jsem použili jarní cibulku, ale můžete použít klasickou cibuli nebo i strouhaný křen.

Odeslat článek známému   Vytisknout