Karbanátky

Karbanátky

 

Suroviny
Mleté vepřové maso 1kg
Sůl, Pepř, 
Majoránka
Vejce 2-3ks
Cibule 1-2ks
1pl Anglická slanina
100g Česnek 
1 rohlík namočený v mléce
Strouhanka
Brambory
Smetana
1-2dl Sádlo
Okurky

 

Recept:
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a přidáme nasekanou cibuli. Anglickou slaninu si nakrájíme(nebo nastrouháme jako já) a přihodíme k cibuli. Když je vše společně opečené dáme to stranou vychladit. Do mísy, kde máme maso, přidáme vejce, které osolíme a opepříme. Do směsi přidáme majoránku s česnekem. Rohlík namočený v mléce si vymačkáme a přidáme k masu. Vše promícháme. Do směsi si přidáme ještě vychlazenou cibuli. Vše opět důkladně promícháme. Ochutnáme a podle chuti dochutíme. Začneme si tvarovat karbanátky, které obalíme ve strouhance. Připravené karbanátky, na rozpáleném sádle, smažíme dozlatova. Než osmažíme karbanátky připravíme si brambory. Do kastrůlku dáme smetanu, kterou si zahřejeme a přidáme uvařené a scezené brambory. Brambory rozmačkáme, ochutnáme a podle chuti dochutíme. Do zlatova usmažené karbanátky si vyndáme, necháme okapat na papírové utěrce. Na talíř si naservírujeme brambory a karbanátek. Dozdobíme nakrájenou kyselou okurkou.

Odeslat článek známému   Vytisknout