Kuřecí křidélka Sous-Vide se třemi druhy marinády

Kuřecí křidélka Sous-Vide se třemi druhy marinády

Ideální recept na letní párty, kdy se vám sejdou hosté, kde každý má jinou chuť. Někdo to rád pálivé jiný nasládlé.  Jak jim všem vyhovět a užít si to? Připravte se na to předem pomocí metody Sous Vide. Kuřecí křidélka připravíte do malých balíčků s různými druhy marinády a když přijdou hosté už je jen hodíte na minutku na gril a budete si společně užívat letní pohodu u stolu.

 Ingredience:

30 kousků kuřecích křídel -10ks na jeden druh marinády (záleží ale na počtu vašich hostů).

 

 

 

 

 

 

 

Česnekovo-medová marináda:

  • 2stroužky česneku prolisovaného nebo lžička sušeného česneku, který je pro tuto metodu vhodnější (čerstvý česnek někdy může během vaření Sous Vide mít nepříjemnou a výraznou chuť)
  • Menší lžíce jemně nastrouhaného zázvoru, též je dobré zkusit použít spíše sušený cca lžičku (vyzkoušejte si sami rozdíl, ať víte, jaká chuť vám více vyhovuje)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Sůl a pepř na dochucení

 

Lehce pikantní grilovací marináda

 

Ostrá marináda Habanero

(buďte opravdu opatrní při manipulaci s těmito papričkami, nejsou to žádní jemní hoši)

  • 6 Habanero papriček
  • 3 lžíce bílého octa
  • 1 čajová lžička oleje

Všechny ingredience smíchejte v mixéru do hladka.

 

Postup pro Sous Vide:

Vložte čistá křídla po 10 ks do sáčků na vakuování a marinádu nalijte na křidélka. Lehce promačkejte, aby se marináda dostala všude. Udržujte čistý okraj sáčku. Zavakuujte. Vytvoříte si tak tři zavakuované balíčky.  Předehřejte vodní lázeň na 71°C. Po dosažení teploty ve vodní lázni ponořte balíčky do lázně (musí zůstat celé ponořeny) a nechte vařit 4 hodiny. Po uvaření je čas na křupavou kůrčičku na grilu.

 

Postup při grilování:

Předehřejte gril na přímé grilování a na vysokou teplotu cca 200°C.  Křidélka vyndejte ze sáčků a vložte najednou na gril. Pozor nepomíchejte si různě namarinované druhy mezi s sebou! Křídla  grilujte zprudka z obou stran pouze cca 1-2  minuty než se vytvoří zlatá kůrčička. Podávejte s pečivem a fresh letním salátkem. A hlavně bavte se!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout