Kuřecí křidélka Sous-Vide se třemi druhy marinády
Ideální recept na letní párty, kdy se vám sejdou hosté, kde každý má jinou chuť. Někdo to rád pálivé jiný nasládlé. Jak jim všem vyhovět a užít si to? Připravte se na to předem pomocí metody Sous Vide. Kuřecí křidélka připravíte do malých balíčků s různými druhy marinády a když přijdou hosté už je jen hodíte na minutku na gril a budete si společně užívat letní pohodu u stolu.
Ingredience:
30 kousků kuřecích křídel -10ks na jeden druh marinády (záleží ale na počtu vašich hostů).
Česnekovo-medová marináda:
- 2stroužky česneku prolisovaného nebo lžička sušeného česneku, který je pro tuto metodu vhodnější (čerstvý česnek někdy může během vaření Sous Vide mít nepříjemnou a výraznou chuť)
- Menší lžíce jemně nastrouhaného zázvoru, též je dobré zkusit použít spíše sušený cca lžičku (vyzkoušejte si sami rozdíl, ať víte, jaká chuť vám více vyhovuje)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- Sůl a pepř na dochucení
Lehce pikantní grilovací marináda
- 2 stroužky česneku prolisovaného nebo lžička sušeného
- 1 lžička rostlinného oleje
- 2 lžíce kečupu Jalapeno
- 2 lžíce sojové omáčky
- Dle chuti sušené chilli papričky
Ostrá marináda Habanero
(buďte opravdu opatrní při manipulaci s těmito papričkami, nejsou to žádní jemní hoši)
- 6 Habanero papriček
- 3 lžíce bílého octa
- 1 čajová lžička oleje
Všechny ingredience smíchejte v mixéru do hladka.
Postup pro Sous Vide:
Vložte čistá křídla po 10 ks do sáčků na vakuování a marinádu nalijte na křidélka. Lehce promačkejte, aby se marináda dostala všude. Udržujte čistý okraj sáčku. Zavakuujte. Vytvoříte si tak tři zavakuované balíčky. Předehřejte vodní lázeň na 71°C. Po dosažení teploty ve vodní lázni ponořte balíčky do lázně (musí zůstat celé ponořeny) a nechte vařit 4 hodiny. Po uvaření je čas na křupavou kůrčičku na grilu.
Postup při grilování:
Předehřejte gril na přímé grilování a na vysokou teplotu cca 200°C. Křidélka vyndejte ze sáčků a vložte najednou na gril. Pozor nepomíchejte si různě namarinované druhy mezi s sebou! Křídla grilujte zprudka z obou stran pouze cca 1-2 minuty než se vytvoří zlatá kůrčička. Podávejte s pečivem a fresh letním salátkem. A hlavně bavte se!