Není to gril - je to Big Green Egg!

Není to gril - je to Big Green Egg!

Tak jiný a tak skvělý? ANO je. Zde jsou všechny argumenty proč jednoduše ANO.

1. Zvládne všechny způsoby vaření, pečení a grilování

Big Green Egg aneb „velké zelené vejce“ není jen gril, ale je to skvělý exteriérový vařič a mobilní keramická pec, v které dokážete připravit jídlo veškerými způsoby úpravy na dřevěném uhlí při teplotním rozhraní od 70°- 350°C. Můžete tak připravovat pokrmy od nízkoteplotního vaření, uzení, dušení, pečení, grilovaní až po prudké pečení při vysoké teplotě. A to buď přímým anebo nepřímým způsobem na nerezovém či litinovém roštu. O vajíčku byste neměli přemýšlet jen z hlediska velikosti plochy a tedy následného výběru jednoho ze sedmi modelů, ale je nutné vzít do úvahy hlavně jeho objem. Vzhledem k tomu, že ve vajíčku se vaří jako v troubě můžete naráz, pod jednou poklicí, připravovat velké množství potravin. Například v nejprodávanějším modelu Big Green Egg LARGE můžete dokonale udělat najednou až pět celých kuřat. Modely Big Green Egg XLarge zvládnou až 12 ks a v XXL až 20 ks kuřat. Tyto vlastnosti již využívají i profesionální kuchaři ve svých restauracích.

 

2. Víc jak 12 hodin bez přestávky

Jednu plnou násypku dřevěného uhlí budete v Big Green Egg spalovat víc jak 12 hodin. Toto se rovná naložení stejného množství do standardního grilu na dřevěné uhlí, kde vám vydrží hořet cca 1 hodinku, pokud použijete kvalitní dřevěné uhlí. To je také jedno z nejlepších tajemství zeleného vejce - šetří vám tak peníze a dává vám mimořádné výsledky, plné chutě. Upravované potraviny nebudou vysychat kvůli nadměrné tepelné ztrátě a zbytečnému hoření. Zavřená poklice, špičková keramika a možnost manuálního anebo elektronického nastavení požadované teploty přináší úžasnou efektivitu a jednoduchou regulaci spalování.

 

3. Výběr ze sedmi modelů a trocha historie

Big Green Egg je vyráběný v sedmi modelových velikostech. Vybírat můžete od velikosti Mini až po velikost XXL. Nejnovější model Minimax byl vyvinutý za účelem snadnějšího přenášení. První modelové řady byly vyrobeny již v roce 1972. Dnes BGE má za sebou víc jak 40let zkušeností na trhu. Zelené vejce je lídrem v prodeji tzv. „komado“ (japonská pec) pecí na trhu s doživotní zárukou. Keramika používaná při výrobě Big Green Egg byla vyvinuta ve spolupráci s NASA.

 

 

 

4. Trendy a rychle

Big Green Egg rozpálíte klasickým způsobem za méně než 12 minut, protože má patentovaný systém proudění vzduchu. K zažehnutí používejte ekologické podpalovače, bez použití chemikálií, které by mohly znehodnotit vaše jídlo. Na kvalitě uhlí záleží! Proto si firma nechává vyrábět to nejkvalitnější dřevěné uhlí na trhu.

 

 

5. Kouř jako nové koření

Vaření na otevřeném ohni je zpět! Nic totiž nepřekoná vůni přirozeného kouře z rozpáleného dřevěného uhlí. Využijte funkci uzení a používejte speciální udící štěpky, abyste ovoněli své jídlo. Pokud vás baví grilování na klasickém grilu, tak z „vajíčka“ budete doslova unešeni. Nepochybujte o tom, že se stanete závislým na grilování a budete své vajíčko chtít využívat během celého roku! Díky široké řadě příslušenství můžete experimentovat dle své chuti!

 

 

6. Kvalita a zase kvalita

Big Green EGG je vyrobený z kvalitní vysoko zátěžové keramiky ve spolupráci s inženýry z NASA s celoživotní zárukou. Všechny keramické komponenty se vyrábí v Mexiku, v oblasti, která je známá víc jak 3000letou historií výroby keramiky. Kvalita je prokázána již jen tím, že první vyrobené vajíčka má dnes 40let a stále slouží svým majitelům! S Big Green Egg si nekupujete jen gril a pec v jednom, ale nový životní styl.

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty