Nepřímá metoda grilování

Nepřímá metoda grilování
Pokud svůj pokrm připravujete pomocí grilu na dřevěné uhlí, nejsnazší je pomoci si palivovými nádobami. Ty umístíte do stran grilu a uhlí do nich nasypete. Mezi tyto nádoby ještě dejte hliníkovou misku, kam může odkapávat drahocenná šťáva z masa. Uprostřed roštu, kam pokrm umístíte, tedy nebude přímý žár. Po uzavření poklopu žár ve grilu rovnoměrně cirkuluje a je simulováno prostředí horkovzdušné trouby.
Pokud si zakoupíte gril Master-Touch GBS, palivové nádoby nebudete potřebovat, neboť je tento gril již automaticky vybaven sadou palivových přepážek se s tejnou funkcí.
 
Jak ale nepřímo grilovat na plynovém či elektrickém grilu? Nejsnáze to jde hliníkovou miskou, do které dáte například žebra umístěná ve stojanu na kotlety a žebírka. Miska tak částečně tlumí přímý žár a po zavření poklopu dochází opět k nepřímému grilování.
Pokud však máte větší gril, kde lze zapnout pouze jedna část hořáku, je to snadné a vy můžete maso nebo cokoliv jiného připravovat na půlce, která je bez přímého žáru. Samozřejmě opět po zavření poklopu.
 
Nepřímá metoda grilování trvá déle než 30 minut. 

nepřímá metoda grilování





Zpět na slovník pojmů

Odeslat článek známému   Vytisknout