Recept - Pizza Margherita na grilu

Recept - Pizza Margherita na grilu
 

Ingredience
0,5 kg hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
3 dl vlažné vody
sůl
plechovka loupaných rajčat
200 gramů sýru mozzarella
čerstvá bazalka
špetka cukru a soli
olivový olej

 

 

Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut


Postup: 
 

Příprava těsta
 

Nejprve si rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu.
 

Příprava omáčky
 

Rozmixujeme si loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Pomažeme rajčatovou směsí a ozdobíme plátky mozzarelly a bazalkou. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril si rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova. 

K tomuto receptu doporučujeme:

Pizza kámen
 
   


 

Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout