Pizza, pizza a ještě jednou pizza

Pizza, pizza a ještě jednou pizza
Co byste řekli takové malé soukromé pizza párty?
 

Ingredience
0,5 kg hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
3 dl vlažné vody
sůl, cukr, olivový olej

Dále vše podle chuti: pro rajčatový základ (plechovka loupaných rajčat), pro smetanový pak smetana na vaření min 33%.

Na pizzu pak mozzarella, čerstvá bazalka, šunka, paprikový salám, sušená šunka, slanina, špenát, vejce, rukola, parmazán, losos, tuňák, atd.


Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut

Postup: 

 

Příprava těsta
Nejprve rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Případně si můžeme ulehčit práci a koupit již připravené těsto na pizzu.

Příprava omáčky, pokud máme tomatový základ: Rozmixujeme loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru.  Můžeme přidat i stroužek česneku a bazalku.

Pizzu pomažeme buď rajčatovou směsí nebo cca 2 lžíce smetany. Poté posypeme nastrouhanou mozarellou, na kterou pokládáme další ingredience podle chuti (šunka, slanina, paprikáč, losos, atd) a ozdobíme plátky mozzarelly. Bazalku či rukolu přidáváme až cca 5 minut před vyjmutím pizzy z grilu, aby se nespálily. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova. 

 

My dělali tyto varianty:
červený základ + strouhaná mozzarela + plátky mozzarely + bazalka
červený základ + strouhaná mozzarela + šunka + plátky mozzarely
červený základ + strouhaná mozzarela + paprikáč + plátky mozzarely
červený základ + strouhaná mozzarela + slanina + cibulka + plátky mozzarely
smetanový základ + strouhaná mozzarela + slanina + cibulka + plátky mozzarely 
a mnoho dalších mixů.  Fotky jsme bohužel nestihli udělat. :-)


 

 



K tomuto receptu doporučujeme:

Pizza kámen
 


 

Odeslat článek známému   Vytisknout