Recept - Hovězí v mrkvi

Recept - Hovězí v mrkvi

 

Suroviny

Hovězí maso 1-1,5kg
Mrkev 4ks
Cibule 2-3 ks dle velikosti
Pomeranč 2ks
Citron 1/2 ks
Máslo
oříšek
Přepuštěné máslo
Sůl
Cukr
Brambory
Vývar ( dle potřeby)

 

Recept:

Maso si nakrájíme na kostky a na přepuštěném másle opečeme. Když máme maso zatažené tak ho osolíme a opepříme. Maso vyndáme z pánve a začneme opékat nasekanou cibuli. Do základu přidáme šťávu z citrónu a cukr. Do tmavého základu si vrátíme zpět maso a promícháme společně s cibulí. Vše zalijeme vývarem, promícháme, přiklopíme a dusíme do měkka. Nakrájenou mrkev na půl kolečka si začneme restovat opět na přepuštěném másle na mírném plameni. Mrkev si osolíme, přidáme cukr a zkaramelizujeme. Do opečené mrkve přidáme pomerančovou šťávu a mrkev dovaříme. Pomerančovou šťávu úplně vytváříme a dáme stranou. Na sporák si dáme vařit brambory, které si osolíme. Když máme maso měkké podle potřeby zahustíme a nebo dolijeme tekutinu. Nám omáčku zahustila cibule a konzistence byla akorát. K masu si přisypeme mrkev a společně minutku ještě provaříme. Brambory scedíme, přidáme máslo, rošťoucháme, promícháme a dochutíme. Na talíř si naservírujeme brambory a přidáme maso s omáčkou. A tohle byla Ornyho školní jídelna a ty dej odběr ať ti neuteče žádné video. A mějte se krásně.S pozdravem hlavní kuchařka školní jídelny Orny...

Odeslat článek známému   Vytisknout