Recept - pečený bůček trochu jinak

Recept - pečený bůček trochu jinak

 

Suroviny

Vepřový bůček
Třtinový cukr
Sušená cibule
Sušený česnek
Sůl, Pepř
Limetka
Javorový sirup
Máslo
Skořice

Salát:
Červené hlávkové zelí
Tvaroh
Olivový olej, Sušený koriandr
Jarní cibulka, Habanero 

 

Recept:

Vepřový bok (+- 1,5kg bez kosti a kůže) rozřízneme a uděláme z něj “plátno”, abychom mohli zabalit roládu. Teď si připravíme skořicovou směs na bůček. Do misky dáme 3,5 lžíce třtinového cukru, půl lžíce soli, špetku pepře, lžíci sušeného česneku, lžíci sušené cibule a nakonec 1,5 lžíce skořice a vše promícháme. 

Bůček posypeme skořicovou směsí, zabalíme ho a nakrájíme  na šneky a znovu ho obalíme ze všech stran...

Maso dáme do připraveného grilu, který máme roztopený na 130 stupňů a necháme ho tam +-dvě hodiny.

Mezitím si připravíme omáčku - do pánve nasypeme třtinový cukr (4 lžíce), který zastříkneme limetkou a uděláme si karamel.  Přidáme velký kus másla, osolíme a opepříme. Jako další přidáme sušený česnek, sušenou cibuli (asi půl lžíce od každého) a nakonec lžíci a půl javorového sirupu. (Zdálo se mi, že je tam málo cukru, 😂 tak jsem přidal ještě dvě lžíce.) A úplně nakonec si přidáme skořici, abychom ji úplně nepřepálili.. Maso po dvou hodinách přendáme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a dopečeme. 

V mezičase si připravíme salát.  Do misky dáme tvaroh, trošku olivového oleje, osolíme, opepříme a zastříkneme jablečným octem. Přisypeme sušený koriandr a papričku habanero s jarní cibulkou. Nasekáme červené zelí na proužky a přidáme k směsi a vše důkladně promícháme. Nyní necháme salát chvilku odležet. Maso vyndáme z grilu a také ho necháme odpočinout. Poté vše nandáme na talíř a dozdobíme.

Přeji dobrou chuť.

Odeslat článek známému   Vytisknout