Recept - Španělský ptáček v burgeru

Recept - Španělský ptáček v burgeru

 

Suroviny

- housky
- mletý hovězí krk (80% hovězí maso a 20% tuk - slanina nebo špek)
- 2ks středně velké cibule
- špek
- anglická slanina
- salám
- vejce
- hořčice
- kyselá okurka
- sůl, pepř, cukr
- rukola
- přepuštěné máslo
- Demi glace
- majonéza



 

Recept:

Do pánve dáme nakrájenou cibuli spolu s přepuštěným máslem, přidáme pepř a sůl a opečeme ji do tmava. Než cibule chytne barvu, nakrájíme na kostičky špek, salám a okurky (od každého větší hrst). Do pánve přidáme 1/2 špeku a 1/2 salámu a vše společně opékáme. Když máme vše opečené, přídáme dvě až tři lžíce láku z okurek a 1/2 okurek. Dále si zarestujeme lžíci hořčice a přidáme lžíci cukru. Potom vlijeme dvě lžíce demi glace a maličko to svaříme. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a do zchladlé omáčky vmícháme majonézu (2-3 vrchovaté lžíce - podle hustoty, popřípadě si můžeme pomoci i smetanou). Omáčku máme hotovou.

Nakrájíme si asi hrst anglické slaniny a dáme ji ke zbylému špeku, salámu a okurkám a vše opečeme.
Mleté maso osolíme a opepříme podle chuti a vytvarujeme tak, aby měl jeden kus 200g a začneme ho grilovat. (Já jsem si dal na gril přepuštěné máslo a to si můžeš udělat i doma v kuchyni na pánvi.) Když máme maso opečené, otočíme ho a začneme si připravovat vejce. Úplně naposledy si dáme opéct housky, abychom je neměli jako uhlí.

Když jsou housky opečené, začneme kompletovat. Na spodky housek namažeme omáčku, přidáme opečenou směs slaniny a rukolu (vím moc dobře, že rukola do ptáčků nepatří, ale mi tam potřebujeme něco zeleného). Na rukolu dáme maso, přes něj přehodíme vejce a nakonec vše přiklopíme druhou houskou....Nandáme na talíř a hned potom do sebe :-), mějte se krásně a ornytologickému burgeru zdar!

Odeslat článek známému   Vytisknout