Recept - Vepřová panenka ve slanince

Recept - Vepřová panenka ve slanince
Skvělý recept, který zaručuje, že vepřová panenka bude chuťově výborná a nevysušená.

Ingredience
1 kg vepřové panenky vcelku
10 g čerstvého zázvoru
1 limeta
1 červená paprika
1 chilli paprička
1 cibule
15 g dijonské hrubozrnné hořčice
12 g medu
7 plátků uzené slaniny
sůl a pepř

 

 

Postup:

Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavíme všech blan a přebytečného tuku. Osolíme a opepříme. Takto připravenou panenku necháme prozatím stranou a připravíme si zeleninu.

Cibuli, červenou paprika a chilli papričku nakrájíme na malé kostičky. V malé misce smíchejte šťávu z limetky, hořčici, zázvor, sůl, pepř a med. Poté přidejte nakrájenou cibuli, papriku a chilli papričky.

Plátky slaniny poklademe vedle sebe. Přidáme připravenou zelinu a nakonec panenku. Vše zabalíme (nejlépe pomocí alobalu).

Panenka je nyní připravená a může jít na rozpálený gril nepřímou metodou cca na 40 minut.

 
Odeslat článek známému   Vytisknout