Recept - Slaninové brambory v alobalu

Recept - Slaninové brambory v alobalu
 

Ingredience
3 kusy alobalu
10 brambor (nejlépe nových
6 plátků slaniny
2 cibule
sůl
pepř
další koření dle chuti
zakysaná smetana


 

 

Doba přípravy: 10 minut
Doba grilování: 30 minut


Postup: 
 

Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Poté si nakrájíme cibuli na kolečka a slaninu na čtverečky. Vložíme do alobalu, okořeníme a důkladně zabalíme do více vrstev alobalu. Nyní položíme na gril.

Necháme na grilu nejméně 30 minut. Před podáváním necháme 10 minut odstát v alobalu.

Podáváme přelité zakysanou smetanou nebo s různými dresinky.

 

Ideální jako příloha k masům nebo i hlavní chod. 


 

Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout