Recept - Vepřová panenka se smetanovou kukuřicí

Recept - Vepřová panenka se smetanovou kukuřicí
 

Ingredience
1 kg vepřové panenky
Na kořenící pastu:
4 stroužky česneku
svazek čerstvého oregana
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
sůl, pepř

 

 


Na smetanovou kukuřici:
5 kukuřičných klasů
1 malá cibule
svazeček jarní cibulky
200 ml smetany
chilli omáčka
olivový olej
sůl, pepř
    
 


Doba přípravy: 30 minut
Způsob grilování: přímý silný žár (230-250°C)
Doba grilování: 15 minut


 

Postup:

 
Všechny suroviny na pastu vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vepřovou panenku očistíme a potřeme česnekovou pastou. Necháme marinovat cca 1 hodinu.

Kukuřičné klasy potřeme mírně olejem a zpříma ogrilujeme. Cibuli orestujeme ve
wok pánvi
, přidáme okrájená zrna z ogrilované kukuřice a zalijeme smetanou. Necháme svařit na polovinu a vložíme najemno nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí, pepřem a chilli omáčkou.
 
 
Vepřovou panenku ogrilujeme na přímém žáru ze všech stran cca 15 minut a necháme 3  minuty odpočinout. Nakrájíme na plátky a podáváme se smetanovou kukuřicí. 
 
 

Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout