Recept - Cuketový perník

Recept - Cuketový perník

Ingredience
130 g celozrné mouky mouky
260 g pšeničné hladké mouky
250 g třtinového cukru
3 vejce
3/4 hrnku rostlinného oleje
700 g jemně strouhané cukety
lžička jedlé sody
1 kypřící prášek
2-3 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření


 

Doba přípravy: 30 minut
Způsob grilování: Nepřímý středně silný žár (170
°C)
Doba grilování: 25 minut


 

Postup:

V misce smícháme tekuté suroviny a v druhé míse suroviny sypké. Poté pomalu a opatrně spojíme. Cuketu si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do hotového těsta. Šťávu kterou pustí nesléváme a bez obav přidáme do těsta.

Hotové těsto nalijeme na plech vyloženým pečícím papírem a nebo do hluboké hliníkové misky.


Nyní vložíme na připravený gril na nepřímé grilování. Grilujeme pod poklopem asi dvacet minut na cca. 170°C.

Poté otestujeme špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, perník je hotový.

Doporučené příslušenství:

          Aluminiová mistička

Grilovací miska






Dále doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout