Recept - Grilovaná krkovička v jogurtové marinádě

Recept - Grilovaná krkovička v jogurtové marinádě
 

Ingredience
4 plátky vepřové krkovice
bílý jogurt
grilovací koření
česnek
sladká paprika
bazalka
bazalka


 

 




 


Postup:


Plátky z krkovice opepříme a zaprášíme sladkou paprikou. Poté si připravíme marinádu, a to tak, že do bílého jogurtu přimícháme grilovací koření, dva prolisované stroužky česneku a lžičku bazalky. Čerstvá bazalka je samozřejmě lepší, ale sušená svůj účel také splní.

Krkovičku touto marinádou potřeme z obou stran a dáme do ledničky odležet. Minimálně na dvě hodiny, nelépe však přes noc. Pokud máme rádi pikantnější pokrmy, můžeme přidat také
chilli koření. Na grilu připravujeme krkovičku 15 minut přímou metodou
 a dle chuti na talíři dosolíme.

Ideální např. pro gril na dřevěné uhlí Master-Touch GBS.



Doporučujeme:

 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout