Recept - Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Recept - Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Ingredience
4 hrušky
65 g cukru
40 g nastrouhané tmavé čokolády
kůra z 1 citronu
1 zakysaná smetana


Na drobenku:
125 g perníku
125 g celozrného chleba
50 g strouhané tmavé čokolády
65 g chlazeného másla
80 g třtinového cukru


 


DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
ZPŮSOB GRILOVÁNÍ: Nepřímý silný žár (230-250°C)
DOBA GRILOVÁNÍ: 25 minut

 

Postup:

 
Gril předehřejeme na 200°C a připravíme na nepřímé grilování.
 
Hrušky oloupeme a vyjadřincujeme. Nakrájíme na kostky a promícháme s cukrem, strouhanou čokoládou a citrónovou kůrou. Vše rozdělíme do vymazaných zapékacích mističek do výše 2/3.
 
Perník a chléb nakrájíme na malé kousky, nastrouháme čokoládu, přidáme cukr a máslo. Vše dobře promícháme nebo můžeme nechat spojit i v mixéru. Touto drobenkou hrušky posypeme a vložíme do vyhřátého grilu cca 25 minut. Podáváme za tepla s lžičkou zakysané smetany na povrchu.


Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout