Lodge litinová pánev 26 cm

panev 26cm.jpg
Vysoce kvalitní litinová pánev tradičního amerického výrobce Lodge. Pánev má průměr 26cm.
Výrobce
Lodge
Záruka
24 měsíců
Kód
900110
Hmotnost
2,4 kg
Dostupnost
Na dotaz
Naše cena s DPH
1 390 Kč/ks

Popis

Americká společnost Lodge, již více než století vylepšuje  konstrukci svého robustního litinového nádobí. Nádobí této značky poskytuje téměř nepřilnavý povrch bez možných škodlivých výparů vznikajících přehřátím chemicky ošetřeného nepřilnaného nádobí.

V této velkorysé 26 centimetrové pánvi, která má dvě držadla pro lepší zvedání a dva jemné boční zobáčky pro nalévání, můžete smažit řízky, péci kuře nebo koláč a vše bude nepřipálené a přesto s křupavou krustičkou.

Výhody litinového nádobí:

  • Běžně rozšířené  nádobí je hladké, pěkné na pohled a bez jakýchkoli povrchových nerovností. To je způsobeno jednak způsobem výroby a zejména umělými chemickými vrstvami, ze kterých je povrch tohoto nádobí. Litinové nesmaltované nádobí žádnou chemickou vrstvu nemá, a tudíž snese i zahřívání na velmi vysokou teplotu, kdy nedochází k možnému odpařování nežádoucích látek z povrchu nádobí.
  • Litinové nádobí této značky Lodge je ideální na grilování a pečení při použití na jakémkoliv zdroji. Můžete ji dát na plyn, elektřinu i indukci či do trouby. Nebo jí můžete směle použít na vašem plynovém či kotlovém grilu  Weber.
  • Jedná o prakticky nezničitelné nádobí, ať už se používá v kuchyni nebo na otevřeném ohni, vydrží celé generace. Při správné údržbě může být životnost pánve více jak 100 let a nádobí předáte jako odkaz kvality ještě svým vnoučatům!
  • Nádobí  vyrobené z litiny skvěle udržuje a rovnoměrně vede teplo, takže můžete maso opékat při vyšších teplotách aniž by se připeklo a navíc všechna vaše  jídla si uchovají po dlouhé době tu správnou teplotu.

Před prvním použitím

Každý kus před prvním použitím omyjte a osušte. Pro začátek není vhodné používat nádobí na vaření kyselých potravin jako např. rajčata a fazole byste měli vařit v litině až po vytvoření ochranného povlaku tzv. Seasoningu.

Jak vytvořím ochranný povlak tzv. Seasoning?

Seasoning je jednoduše olej, který je zapečený do povrchu litinového nádobí tak, že vytvoří ochranný povlak. Značka Lodge upravuje povrch svého nádobí pouze sojovým olejem. Seasoning je neustálý proces, který se vařením stále vyvíjí a zlepšuje. Je vhodné ze začátku používání dávat trochu více oleje či másla zejména k potravinám, které se snadno mohou přichytit. Aby se povlak neponičil nepoužívejte k mytí nádobí žádné drátěnky či agresivní mycí prostředky.

Rez? Nepanikařte!

Může stát, že čas od času bude třeba "seasoning" obnovit (tzv. "re-seasoning"). Pokud se vám k nádobí jídlo připaluje nebo si všimnete mdlé zašedlé barvy, postupujte následovně:

  • Nádobí umyjte horkou vodou s čistícím prostředkem a zároveň drátěnkou odstraňte korozi.
  • Opláchněte a pečlivě usušte.
  • Naneste tenkou rovnoměrnou vrstvu rozpuštěného jedlého oleje z vnitřní i vnější strany (po celém povrchu nádobí).
  • Nastavte troubu na 180-200 ?C a nádobí vložte do horní čísti trouby dnem vzhůru. (Nezapomeňte dospodu vložit alobal, který zachytí odkapávaný olej.)
  • Nádobí pečte alespoň hodinu. Po hodině vypněte troubu a nádobí v ní ponechte vychladnout.
  • Nádobí skladujte na scuhém místě.
  • V případě potřeby opakujte.

Jak  správně mýt litinové nádobí?

  • Zapomeňte na myčku či jakékoliv agresivní mycí prostředky. Poničily by ochranný povlak -  Seasoning.
  • Nemyjte ihned po skončení vaření, k mytí použijte pouze vodu či jemný prostředek na nádobí
  • (nádobí se stává sterilním při zahřátí na 100°C)
  • Pokud vznikne silnější napečená vrstva zbytků jídla, můžete ji lehce odvařit a poté sloupnout.
  • Po umytí vetřete do povrchu rostlinný olej.
  • Podívat se můžete i na toto VIDEO

Chcete-li se dozvědět více informací, podívejte se na naše videa pod obrázky.

 

Parametry výrobku:

  • hmotnost 2,4kg
  • průměr 26cm
  • vnitřní průměr dna 22cm
  • vnitřní výška 4,7cm

Parametry

Soubory ke stažení

Komentáře

Hodnocení