Recept - Tarte Tatin

Recept - Tarte Tatin

Ingredience
Na těsto:
250g hladké mouky
170g másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
Ingredience na koláč:
5 jablek
200g cukr krystal
50g másla

 

Doba přípravy: 35 minut
Způsob grilování: nepřímý středně silný žár (175 -  230°C)
Doba grilování: 30 minut


 

Postup:

 
Ze surovin na těsto zpracujeme tužší těsto. Necháme v lednici chvíli odpočinout a pustíme se do loupání jablek. Ty nakrájíme na osminky a vykrojíme jádřinec.
 
Dále si připravíme karamel. Do hlubší pánve nasypeme 200 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat. Nakonec vmícháme 50 g másla a ještě chvíli povaříme. Osminky jablek naskládáme do pekáčku nebo hliníkové grilovací misky a zalijeme karamelem. Vše přikryjeme rozváleným těstem a jeho okraje vtlačíme po obvodu formy.
 
Grilujeme nepřímou metodou cca 30 minut. Po sundání koláče z grilu ho necháme ještě 5 minut odpočinout a můžeme ho vyklopit.
 
Náš tip: Vyklápějte nejlépe do většího pekáčku. Přiklopte ho na koláč a nad dřezem rychlým pohybem otočíme koláč tak, aby byl těstem dolů. Dejte však pozor, z jablek může vytéct značné množství šťávy. Na ještě teplý koláč dejte lžičku zakysané smetany. Ta dá koláči ještě lepší rozměr.  


Doporučené příslušenství:

          Aluminiová mistička

Grilovací miska





Dále doporučujeme:
 
  Hmoždíř Jamie Oliver
         Hmoždíř
 
 
grilovací rukavice Weber
Rukavice Weber
 
         Audiodigitální termosonda
Teploměr na maso
       
 

Béžový gril na dřevěné uhlí Master-Touch GBS
Master-Touch GBS

plynový gril Weber Spirit S-320

Plynový Spirit

Elektrický gril Weber

Elektrický gril Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout