Recept - Americký hamburger se zeleným pepřem

Recept - Americký hamburger se zeleným pepřem
 

Ingredience
500 g mletého hovězího
4x housky na hamburger
1x cibule
3x rajče
100 g ledového salátu
hrstka zeleného pepře
tymián
worchestrová omáčka
2 lžičky hořčice
kečup
sůl
pepř


 

 

Postup:

Nejlepší je si maso doma osobně namlít. Nejenže máte jistotu, jaké maso opravdu melete, ale tuto čerstvost Vám nikdo jiný nezaručí. Do namletého masa přidáme cca 20 g zeleného pepře a zhruba stejně nasekaného tymiánu. Zakápneme worchestrovou omáčkou a přimícháme 2 lžičky hořčice. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a mletým černým pepřem. Pokud používáte například pouze vepřové maso nebo mix, je lepší přidat jedno vajíčko a strouhanku. Hamburger by se mohl totiž jinak rozpadat.

Z takto připravené směsi tvarujeme hamburgery zhruba o stejné velikosti. Vložíme do lednice a necháme chvíli odležet.
Než bochánky vložíme na gril, uprostřed vytvoříme palcem důlek. Hamburger se poté propeče rovnoměrně. Z každé strany pečeme 3 - 5 minut. Do rozkrojené opečené housky nakrájíme na kolečka cibuli, rajče a přidáme list salátu. Kdo má rád, přidává i plátkový sýr.


 


Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout