Ingredience
Těsto
300g hladké mouky
2 vejce
160g másla
3 lžíce vody
sůl
Quiche
2 větší cibule
pórek
150g slaniny
4 snítky čestvých bylinek (tymián, petržel)
100 g čedaru
2dl smetany
3 vejce
sůl, pepř
Metoda grilování: nepřímá
Doba přípravy: 30 minut
Doba grilování: 25 – 30 minut
Postup:
Gril připravíme na nepřímý středně silný žár. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do folie a na chvilku vložíme odpočinout do lednice.
Cibuli a pórek nakrájíme na tenká půlkolečka a společně s pokrájenou slaninou dozlatova osmažíme na pánvi. Poté již můžeme vyndat těsto z lednice a rozválet na plát silný cca 0,5 cm. Dno koláčové formy vymažeme trochou oleje nebo podložíme pečícím papírem a vyváleným křehkým těstem formu vyložíme. Jakmile bude těsto ve formě, ještě ho propícháme vidličkou.
Osmaženou cibuli s pórkem a slaninou rozprostřeme do formy a posypeme nastrouhaným sýrem. V misce smícháme vejce a smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a celou směsí koláč zalijeme. Slaný koláč grilujeme dozlatova cca 35 minut.
Doporučujeme: