Recept - Grilované papriky plněné masem a sýrem

Recept - Grilované  papriky plněné masem a sýrem
Pokud vám zbylo maso z předešlého grilování nebo pečení doma, toto je velmi chutný a jednoduchý způsob jak ho spotřebovat. Až budete kupovat papriku, zkuste vybrat ty, které jsou velikostně podobné, aby se stejnoměrně grilovaly.

Ingredience:

  • 3 papriky
  • uvařené či pečené vepřové maso (může být zbylé z předešlého dne)
  • 3 proužky slaniny, nakrájené na polovinu
  • 6 plátků uzené goudy

 

 

Postup:

Nakrájejte papriky na polovinu a vyberte semínka. Naplňte půlky paprik natrhaným či nakrájeným grilovaným či vařeným masem, které jste měli v ledničce, přidejte plátky sýra a navrch položte překrájené plátky slaniny.
 

Gril předhřejte na střední stupeň a grilujte ideálně  nepřímou metodou cca 30-40 minut, dokud nebudou papriky skoro černé a vykape z nich většina šťávy. Papriky je možné též ogrilovat předem a poté teprve naplnit. Časově to ale vyjde skoro nastejno a je jednodušší  nechat je na grilu delší dobu bez větší manipulace. Papriky neotáčíme!

Odeslat článek známému   Vytisknout