Recept - Hamburger se sýrem

Recept - Hamburger se sýrem

Ingredience
750 g mletého hovězího
1 vejce
2 kyselé okurky
2 chilli papričky
2 krajíčky chleba
6 hamburgrových housek
150 g sýra s modrou plísní
hrst petržele
100 g salátu


 



Postup:
 
Nejprve si kyselé okurky nakrájíme najemno. Do větší mísy dáme maso, nakrájené okurky, sůl a pepř. V mixéru si rozmixujeme petřžel, chleba a chilli papričky. Směs poté přidáme do misky k masu, vmícháme jedno vejce a vše důkladně propracujeme.

Z připravené směsi tvarujeme 6 stejně velkých hamburgrů. Nezapomeneme udělat uprostřed důlek a to palcem nebo klidně lžičkou. Tím vždy zajistíte rovnoměrné propečení a také budou burgry lépe pasovat do housky. 

Gril si rozpálíme na přímý, vysoký žár. Grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Během poslední minuty si opečte ze všech stran rozkrojené housky. Poté sundejte spodní housku položte list salátu, maso a na něj ihned dejte sýr. Ten se Vám krásně rozteče a už jen přiklopte vrchní částí housky. Případně dochuťte omáčkou dle chuti ( kečup, majonéza).



 



Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout