Recept - Hovězí steak s barevným pepřem

Recept - Hovězí steak s barevným pepřem
 

Ingredience
4 hovězí steaky z vysokého roštěnce
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
3/4 lžičky hrubé mořské soli
3/4 lžičky čerstvě namletého barevného pepře




 

 


Postup:
 

Steaky z obou stran mírně potřeme olejem a horčicí. Rovnoměrně osolíme a opepříme. Pokud jsme steaky právě vyndali z lednice, je nejprve důležité nechat je v pokojové teplotě cca 20 minut. Poté důkladně očistíme grilovací rošt a potřeme kusem špeku. Maso se tak nebude připalovat. Steaky prudce grilujeme asi 6 minut. Z každé strany cca 3 minuty. Potom je přemístíme na mírně studenější část grilu a necháme dojít asi 2 minuty. Záleží na požadovaném stupni propečení. Před podáváním nezapomeňme steak nechat 3 – 5 minut odpočinout.
 

Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout