Recept - Kapr na grilu

Recept - Kapr na grilu
 

Ingredience
1x kapr
kmín
česnek
sladká paprika
sůl
tymián
pepř
olej

 

 
 

Postup:

Čerstvého kapra vykucháme, očistíme, osušíme, odřízneme ploutve naporcujeme na jednotlivé filety. Aby se nám do celé ryby dostala chuť, kterou potřebujeme, kůži kapra nařízneme na čtverečky.

Rybu nakořeníme jak zevnitř, tak zvenčí. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, kmínem a potřeme česnekem. Nasekáme si čerstvý tymián a filety jím potřeme. Na závěr obě půlky zakápneme olivovým olejem a necháme alespoň 24 hodin odležet.

Poté vložíme do
grilovací mřížky Weber
a můžeme grilovat.

Gril si rozpálíme na přímý středně silný žár a grilujeme 5 minut z každé strany.



Doporučujeme:
 
  Hmoždíř Jamie Oliver
         Hmoždíř
 
 
grilovací rukavice Weber
Rukavice Weber
 
         Audiodigitální termosonda
Teploměr na maso
       
 

Béžový gril na dřevěné uhlí Master-Touch GBS
Master-Touch GBS

plynový gril Weber Spirit S-320

Plynový Spirit

Elektrický gril Weber

Elektrický gril Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout