Recept - Kebab na jehle

Recept - Kebab na jehle
 

Ingredience
Ingredience na salát: 
6 lžic olivového oleje
1 kg mletého masa 
3 lžíce vinného octa
5 stroužků česneku
kůra z citrónu
koření Garam másala
3 stroužky česneku


sůl, pepř
1 salátová okurka
1 červená cibule
125 g rozdrobené fety
petržel
sůl, pepř
   

 



Doba přípravy: 30 minut
Způsob Grilování: Přímý středně silná žár (kolem 230°C)
Doba grilování: 6 minut

 

Postup:

Suroviny na salát smícháme v míse a dochutíme octem, olejem, solí a pepřem. Mleté maso dochutíme najemno nakrájeným nebo utřeným  česnekem, solí a pepřem. Přidáme koření Garam Masala a vše pořádně promícháme.
 
Pokud již hotové koření Garam másala nemáte, můžete si ho sami vytvořit:
 
 
 Garam Másala:
  
- 1 lžička římského kmínu
 
- půl lžičky černého pepře
 
- 2 ks celé skořice
 
- půl lžičky hřebíčku
 
- 2 lžíce koriandru
 
- 1 lžička semínek kardamomu
 
- 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku
 
 
Všechny druhy koření pomeleme nebo podrtíme v hmoždíři. Nasypeme do kořenky se vzduchotěsným uzávěrem a skladujeme na tmavém a suchém místě.
 
 
Z masa vytvarujeme šišky,  které napíchneme na špízy. Grilujeme ze všech stran na středně silném žáru.
 
Podáváme s opečeným pita chlebem.  
  


Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout