Ingredience
150 g parmské šunky
100 g parmazánu
100 g sušených rajčat
35 g bazalky
olivový olej
Ingredience na salát:
700 g cuket
1 citron
1 chilli paprička
olivové olej
svazeček máty
sůl, pepř
Doba přípravy: 60 minut
Způsob grilování: Nepřímý středně silní žár (210-230°C)
Doba grilování: 60 minut
Postup:
Kuře omyjeme a osušíme. Vykosťování začneme tím, že odkrojíme křídla v kloubech.
Další postup jsou dva podélné řezy kolem hrudní kosti, kterými uvolníme prsa od skeletu. Nožem řežeme podél hrudního koše až k páteři. Křídla a stehna uvolníme v kloubech a opatrně vyřízneme celý skelet, který je přichycený pouze páteří ke kůži.
Poté nožem ořízneme kolem kloubů zbylých křídelních kostí a vytáhneme je. Posledním krokem je vyříznutí stehenních kostí. Nožem opatrně řežeme podél kostí, až jsou volné. Pařáty ořízneme i s kůží. Holá místa na vykostěném kuřeti vyložíme kouskem kuřecích prsou, které skrojíme podle potřeby.
Připravený plát z kuřete přikryjeme potravinovou folií a lehce naklepeme. Osolíme a můžeme plnit.
Na plát masa rozložíme parmskou šunku, pláty sýra, sušená ajčata a lístky bazalky. Roládu svineme, převážeme provázkem, osolíme a potřeme olejem. Vložíme do připraveného grily a grilujeme nepřímou metodou cca 60 minut. Hotovou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s cuketovým salátem.
Pozn.: Kuře si samozřejmě můžete také nechat rovnou vykostit ve spoustu řeznictvích nebo ve specializovaných drůbežích prodejnách.
Cuketový salát:
Cukety omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, pokapeme olejem a ogrilujeme z obou stran. Ogrilované cukety stáhneme z grilu a necháme zchladnout.
Do mísy nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme citrónovou šťávu. Přidáme najemno nakrájené chilli papričky, mátu a olivový olej. Nakonec vmícháme ogrilovanou cuketu a dochutíme solí a pepřem.
Doporučujeme: