Weber lopatka na pizzu sklapovací madlo

Lopatka na pizzu
 
             Ingredience
Ingredience
0,5 kg hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
3 dl vlažné vody
sůl, cukr, olivový olej
Dále vše podle chuti: pro rajčatový základ (plechovka loupaných rajčat), pro smetanový pak smetana na vaření min 33%.
Na pizzu pak mozzarella, čerstvá bazalka, šunka, paprikový salám, sušená šunka, slanina, špenát, vejce, rukola, parmazán, losos, tuňák, atd. 
Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut
Postup: 
 
Příprava těsta
Nejprve rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Případně si můžeme ulehčit práci a koupit již připravené těsto na pizzu. 
Příprava omáčky, pokud máme tomatový základ: Rozmixujeme loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru.  Můžeme přidat i stroužek česneku a bazalku.
Pizzu pomažeme buď rajčatovou směsí nebo cca 2 lžíce smetany. Poté posypeme nastrouhanou mozarellou, na kterou pokládáme další ingredience podle chuti (šunka, slanina, paprikáč, losos, atd) a ozdobíme plátky mozzarelly. Bazalku či rukolu přidáváme až cca 5 minut před vyjmutím pizzy z grilu, aby se nespálily. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova. 
My dělali tyto varianty: 
červený základ + strouhaná mozzarela + plátky mozzarely + bazalka
červený základ + strouhaná mozzarela + šunka + plátky mozzarely
červený základ + strouhaná mozzarela + paprikáč + plátky mozzarely
červený základ + strouhaná mozzarela + slanina + cibulka + plátky mozzarely
smetanový základ + strouhaná mozzarela + slanina + cibulka + plátky mozzarely 
a mnoho dalších mixů.  Fotky jsme bohužel nestihli udělat. :-)
 
  
 
 
  
 
K tomuto receptu doporučujeme:
|  | 
 

Lopatka na pizzu

Kráječ pizzy s průměrem čepele 10cm.

Pizza kámen vhodný pro GBS a Crafted systémy

Obdélníkový kámen na pizzu do plynových grilů

Tento keramický kámen na pizzu je tím nejkvalitnějším pomocníkem, kterého k přípravě pizzy najdete. A nemusíte na něm připravovat pouze pizzu, vhodný je i k pečení chleba, sušenek nebo nejrůznějších…

Dopřejte si skvělou pizzu na Vašem grilu! Kulatý kámen na pizzu je ideální nejen pro pečení pizzy, je také vhodný i k pečení chleba či dezertů.