Recept - Rib-Eye Steak s kořenicí směsí

Recept - Rib-Eye Steak s kořenicí směsí
Recept na Rib-Eye steak se speciální kořenicí směsí od Mike McGratha. 
 

Ingredience
Kořenicí směs:
4 lžičky hrubé mořské soli
1 lžíce čerstvě mletého pepře
1 lžička oregana
1 lžička tymiánu
1 lžička mleté papriky
1  lžička najemno nasekaného čensku

Další ingredience:
6x Rib-Eye steak
rostlinný olej
 

   


Postup:

V malé misce smícháme přísady na kořenicí směs. Vezmeme slunečnicový olej a steaky z obou stran lehce potřeme. Následně vetřeme kořenicí směs. Je důležité steaky před grilováním nechat v pokojové teplotě 20 - 30 minut.
Steaky pečeme nad přímým žárem se zavřeným poklopem 8 - 10 minut (medium).


Ideální např. pro gril na dřevěné uhlí Performer Original GBS, 57 cm.




Doporučujeme:
 
  Hmoždíř Jamie Oliver
         Hmoždíř
 
 
grilovací rukavice Weber
Rukavice Weber
 
         Audiodigitální termosonda
Teploměr na maso
       
 

Béžový gril na dřevěné uhlí Master-Touch GBS
Master-Touch GBS

plynový gril Weber Spirit S-320

Plynový Spirit

Elektrický gril Weber

Elektrický gril Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout