Šéf na grilu II - 4. díl

Šéf na grilu II - 4. díl
Ve čtvrtém díle úspěšného pořadu Šéf na grilu II uvidíme nejen lahodná jídla, ale také známé tváře. Herečka Barbora Poláková, kterou jste mohli shlédnout například v satirickém klipu Kráva, také přiloží k dílu. Stejně tak jako režisér Tomáš Svoboda.
A co že nám šéf kuchař Zdeněk Pohlreich tentokrát připraví? Těšit se můžeme na hamburger z lososa, kuře v pomerančovém likéru či salát Caesar.
 
Na hamburger z lososa potřebujeme lépe podocasní část. Není totiž tolik tučná. Zbytek ryby můžeme použít na výtečné steaky. Tuto část nakrájíme na malé kousky a přidáme rozemletou střídkou z bílého pečiva. Již základní surovinou jsou čerstvé potraviny a bylinky, které Zdeněk tak rád využívá. Dochutíme tedy bylinkami a jarní cibulkou, dáme vyhladit a následně tvoříme hamburgery. Jak je již známo, rybí masu stačí na grilu opravdu chvilka. Grilujte tedy 2 – 3 minuty z každé strany. Podáváme ve focaccie s dochucenou čerstvou zeleninkou.
 
Dalším receptem je kuře na grilu. Milovníci drůbeže jistě zajásali. Toto kuře Šéf na grilu navíc připraví v pomerančovém likéru. Jeho základem je citrónová a pomerančová šťáva a kůra, likér Grand Maixner, olej a med. V této marinádě necháme maso půl hodiny a můžeme se vrhnout ke grilu. Ze zbylé marinády připravíme omáčku. Postup je snadný, stačí tuto směs povařit a ona se zredukuje sama.
 
Následuje salát Caesar. Dozvíme se také zajímavou informaci, že tento salát vlastně vůbec nepochází z Itálie, jak si mnozí zajisté myslí. Byl vymyšlen v Mexické Tijuaně italským restauratérem Caesarem Cardinim. Základem je římský sálat do kterého Šéf na grilu přidal kuřecí maso z prsou, krutónky a výbornou původní zálivku.  

Tyto recepty najdete také v knižní publikaci Šéf na grilu II.


Odkaz na Sef na grilu II - 4. díl
 
Odeslat článek známému   Vytisknout