Ingredience
2 kg lososa
1 limetka
olivový olej
sůl, pepř
sušené chilli papričky
Ingredience na salsu:
1,25 kg nektarinek
červená paprika
1/2 červené cibule
50 g čerstvého koriandru
jalepeňos papričky
2 lžíce medu
1,5 limetky
sůl
Doba přípravy: 20 minut
Způsob grilování: Přímý silní žár (230-250°C)
Doba grilování: 6 minut
Postup:
Nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, jalapeňo papričky, koriandr a červenou papriku.
Dochutíme medem, limetkovou šťávou a solí. Necháme v chladu rozležet.
Lososa nakrájíme na steaky a okořeníme solí a nadrcenými chilli papričkami. Pokapeme limetovou šťávou a olivovým olejem.
Gril připravíme na silní přímý žár. Lososa vložíme do grilu a grilujeme z každé strany cca 3 minuty. Grilovaného lososa podáváme s nektarinkovou salsou.
Doporučujeme: