Uzení v udírnách Bradley

Uzení v udírnách Bradley
Uvažujete o tom, že byste začali udit? Pak se rozhodně nezapomeňte podívat na kanadské udírny Bradley, které slouží svým majitelům již přes 20 let.

Milujete uzená masa, klobásky, ryby, zeleninu a chcete si sami rozhodnout o kvalitě surovin?

Již jste přičichli k uzení nebo vás láká s ním začít? Pak pro vás máme úžasnou udírnu, která zcela předčí vaše očekávání.

Uzení v kanadských udírnách Bradley je snadné a výsledek je naprosto dokonalý.

Jedná se o skvělý doplněk, který udělá z každého labužníka, lovce či rybáře, opravdového profesionála v přípravě uzených lahůdek.

 

Udírny Bradley jsou výjimečné hned z několika důvodů:

  • uzení chladným kouřem
  • uzení v interiéru či exteriéru
  • možnost přenosu udírny
  • celoroční uzení


Jednoduché nastavení a design udírny usnadní každému svému hrdému majiteli celé uzení. Uzení bude jednoduché, předvídatelné a výsledky kdykoliv opakovatelné, což umožňuje zdokonalovat výsledky vašeho uzení za každé situace.

Udírny Bradley jsou schopny produkovat chladný kouř, který není znehodnocen spalováním popela nebo přímým hořením dřeva a zároveň udržuje stabilní teplotu v udící komoře pomocí topné spirály a termostatu. Udírny Bradley totiž udržují takovou teplotu dřeva, aby pouze produkovalo kouř a zároveň kontrolují, zda nedochází k přepalování již spáleného popela. Díky tomu jsou pokrmy z udíren Bradly opravdu cítit vůní dřeva, uzené ryby jsou plné šťávy a do potravin se nedostávají nežádoucí spaliny, které jinak vznikají při přímém spalování.

 

Co můžete vyudit v udírně Bradley?

  • masa včetně zvěřiny
  • uzeniny
  • ryby
  • zeleninu
  • žampiony
  • sýr
  • … a mnoho dalšího, co máte rádi

 

Tradiční uzený losos nebo úhoř připravený chladným kouřem je nesrovnatelnou lahůdkou oproti rybám, které jsou připravovány horkým kouřem. Ty totiž nejsou uzeny, ale pečeny, což má nežádoucí dopad na výsledek uzených ryb. Jsou suché a křehké.

Pokud ovšem udíme ryby pomocí chladného kouře, nejenže je krásně prostoupí vůně přírodního dřeva, ale rybí maso budel šťavnaté a měkkoučké - jednoduše dokonalé. K uzení ryb se nejvíce hodí sladké typy briketek, jako je třešeň nebo javor.

Pochutnáte si i slanině, klobáskách, šunce. Ale nadchne vás i králík, koroptev, divočák či bažant.

Nemusíte se ale bát ani sýrů, oliv, česneku a dalších pochutin. Vaší představivosti se meze nekladou.

Světoznámý šéfkuchař Jamie Oliver je tak nadšený z digitálních udíren Bradley, že jimi nejen vybavil všechny své restaruce, ale dokonce se stal jedním z jejich dealerů v Anglii.  

 

Interiér či exteriér?   

    Bradley Smoker jsou udírny s přirozeným tahem, což znamená, že kouř stoupá skrz komoru a uniká přes otvor v horní části. Většinou jsou používány venku, přičemž je snadné je zvednout a přenést z místa na místo. Je ovšem možné je použít i v interiéru, pokud zajistíme odvod kouře. Běžná digestoř by k tomuto účelu měla stačit.


Proč právě studený kouř?

    Tvorba kouře bez tepla, je nejlepší způsob, jak ovlivnit chuť uzených potravin. Ve většině udíren vzniká teplo při spalování dřeva od zapálení až po vznik popela, aniž by to bylo možné nějak kontrolovat. V udírnách Bradley Smoker je ale teplota a uvolňování kouře konstantní, což má za následek vynikající chuť.

 

Jaký je rozdíl mezi potravinami uzenými studeným a horkým kouřem?

    Většina uzených potravin, které jsou vyráběny za účelem dalšího prodeje, jsou nejprve konzervovány a pak teprve vyuzeny studeným kouřem. Studený kouř má obvykle teplotu pod 38°C nebo pod teplotu při které hoří tuk. Teplo je přidáno na konci procesu uzení pro vzhled a chuť. Potraviny uzené teplým kouřem potřebují jen velmi málo konzervantů a mají vzhled, chuť a texturu plně vařených potravin.


Jak firma Bradley vyrábí dřevěné briketky?

Briketky jsou vyrobeny z prvotřídního tvrdého dřeva. Briketky jsou připravovány  pod specifickým tlakem a jsou vysoušeny na patřičnou úroveň vlhkosti ve dřevě. Jako pojivo je použito přírodní kolagen, který zajišťuje, že briketky jsou kompaktní a drží pohromadě. Můžete si vybrat z jabloně, třešně, javoru a mnoha dalších briket.


Jak dlouho firma Bradley vyrábí udírny a briketky?

    Firma Bradley vyrábí udírny pro restaurace a hotely již po dobu 20ti let. Mnoho nejlepších hotelů a restaurací po celém světě používá k přípravě svých pokrmů právě udírny Bradley.

Prodáváme tyto typy udíren Bradley:

   

Udírny Weber

Pokud preferujete uzení horkým vzduchem a k tomu rádi grilujete, pak jistě stojí za zvážení udírna Weber Smokey Mountain Cooker, která nabízí možnost variability od normálního grilování přes grilování s příchutí uzení až na uzení horkým vzduchem. Aby maso při uzení zůstalo vláčné, je možné nalít do nádobky pod rošty vodu, pivo, nálev dle vlastního přání, která zachová potřebnou vlhkost a maso zůstane křehké.

Weber nabízí udírnu / gril ve dvou provedeních:

Odeslat článek známému   Vytisknout