Recept - Hovězí picana s příchutí kávy a sezamovými fazolkami

Recept - Hovězí picana s příchutí kávy a sezamovými fazolkami

grilovaná hovězí květová špička   Ingredience:
   1 kg hovězí picany (květová špička)
   2,5 lžičky římského kmínu
   2,5 lžic orestovaných kávových zrn
   sušené chilli papričky
   1 a 1/4 lžíce sladké mleté papriky
   hrubozrnná mořská sůl
   pepř


   DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
   ZPŮSOB GRILOVÁNÍ: Nepřímý silný žár (230 - 250°C)
   DOBA GRILOVÁNÍ: 20 minut

 

Postup:

Kmín a kávu na sucho opražíme a umeleme najemno. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Očištěný celý kus masa touto směsí potřeme a může se jít na gril.
 
Gril máme připravený na nepřímé grilování. Maso položíme nad nepřímý žár a přiklopíme víko. Pro lepší kontrolu zapíchněte do masa termosondu, díky budete mít o stavu masa jasný přehled. Grilujeme cca 30 minut. 

Po vyndání z grilu nechte maso alespoň 10 - 15 minut odpočívat zabalené v alobalu. Pak ho teprve můžete začít krájet na tenké plátky. Pokud byste totiž začali krájet hned, z masa vyteče všechna drahocenná šťáva. 

Sezamové fazolky

Na sezamovém oleji prudce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme fazolky a restujeme dokud nejsou měkké. Nakonec přisypeme sezamová semínka, promícháme a můžeme podávat spolu s plátky hovězí picany



Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout