Kuřecí prsa na tymiánu metodou Sous Vide
Ingredience:
2 kuřecí prsa (kupte si kuře od farmáře, ať si vychutnáte kvalitní maso)
1½ lžíce rostlinného oleje nebo lžíce másla
6-7 větviček čerstvých listů tymiánu (může být i rozmarýn)
2-3 stroužky česneku jemně nasekaného nebo sušený česnek 1 lžičku
Sůl a pepř na dochucení, citron nakrájený na tenké plátky
Doba přípravy:
- pomalé vaření při 60° C 4 hodiny
- prudké opečení na pánvi či grilu cca 2min z každé strany
Postup:
Opláchněte kuřecí prsa a osušte. Nastavte svůj ponorný vařič Sousmatic na 60° C. Kuřecí prsa a ostatní ingredience vložte do plastového sáčku, vhodného k vakuování. Navrch položte plátek citronu. Ideální, pokud použijete originál sáček Lava. Sáček s masem zavakuujte na své vakuovačce. Umístěte sáček s kuřecími prsíčky do vodní lázně mezi rysky. Vodu jste si předem nahřáli pomocí vařiče na požadovanou teplotu. Ujistěte se, že je sáček ponořen a dobře těsní. Vařte 4 hodiny. Jakmile je doba vaření vypnuta, vyndejte kuřecí prsa.
Opékejte opravdu už jen krátce a zprudka na kvalitní, ideálně litinové pánvi nebo na předem rozpáleném grilu na cca 200°C, dokud se nevytvoří krásně zlatavá barva. Dozdobte čerstvým tymiánem a citronem.