Recept - Kuřecí prsa s petrželovou omáčkou

Recept - Kuřecí prsa s petrželovou omáčkou

Ingredience
7 ks kuřecích prsou
koření Garam Másala


Ingredience na omáčku:
200 g petrželky
125 g loupaných mandlí
4 stroužky česneku
125 ml olivového oleje
3 lžíce dijonské hořčice
sůl


 



Doba přípravy: 30 minut
Způsob grilování: Přímý středně silný žár (175 - 230°C)
Doba grilování: 15 minut

 

Postup:

 
Suroviny na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme. Jde nám o tužší konzistenci, a tak si hustotu hlídáme. Dochutíme solí.
 
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a okořeníme Garam Másalou (toto koření zakoupíte ve větších supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách). Necháme v chladu rozležet.
 
Poté si gril rozpálíme na střední teplotu a kuřecí prsa ogrilujeme přímou metodou z obou stran. 
 




Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout