Nejlepší olivové oleje z celého Portugalska!

Nejlepší olivové oleje z celého Portugalska!

Portugalské oleje se řadí k těm nejkvalitnějším olejům z celého světa! I když jejich produkce není až tak velká jako například ve Španělsku, o to více si dávají záležet na kvalitě. Portugalsko je jedna z mála zemí na světě, kde se tradice zpracování olivového oleje dědí z generace na generaci téměř v každé rodině již po staletí a je tedy dovedena téměř k dokonalosti.

Námi nabízené oleje pochází z farmářských rodin, kde tradice pěstování a zpracování oliv sahá hluboko do minulosti. Olivy se pěstují výhradně v regionu Trás-os-Montes, který je považován za místo vzniku jednoho z nejlepších olivových olejů na světě. V Evropě s nimi snesou srovnání jen špičkové oleje z italského Toskánska, které ovšem získáte jen za podstatně vyšší cenu.

Aby olivový olej mohl nést označení extra panenský, musí pocházet pouze z prvního lisování, musí být lisovaný za studena a jeho acidita neboli kyselost nesmí přesáhnout hodnotu 0,8%. A právě acidita je jedním z vodítek při zjišťování kvality olivového oleje. Čím nižší je její hodnota, tím vyšší je kvalita oleje. Je to však pouze analytický údaj, takže hodnotu acidity v chuti nepoznáte.

   

 

Trás-os-Montes je region na severu Portugalska, blízko hranic se Španělskem. V překladu jméno znamená „za horami“. To právě tvoří zcela jedinečnou kombinaci polohy, srážek, teplot, ovzduší a půdy, které z tohoto regionu tvoří oblast, kde se fantasticky daří olivovníkům, které plodí olivy, z nichž místní farmáři vyrábějí tradičními technikami ten nejlepší olivový olej na světě.

Olivový olej pochází z rodinné farmy Casa de Santo Amaro v regionu Trás-os-Montes, známého svými oleji světové kvality a má garantovaný původ označením DOC. Označení DOC (Denominação de Origem Controlada) garantuje původ oliv z oblasti Trás-os-Montes. Sklizeň každoročně probíhá od konce října do půlky listopadu.

Olivy jsou okamžitě zpracovány čistě mechanickým způsobem a lisovány na tradičním kamenném lisu za studena. Roční produkce je 25 tisíc litrů olivového oleje.

Zkuste olej CASA DE SANTO AMARO PRESTIGE, tento harmonický prémiový extra panenský olivový olej je vrcholem nabídky farmy Casa de Santo Amaro a jeden z nejlepších olejů Portugalska. Svěží vůně posekané trávy, rajčat a čerstvých oliv. Velmi vyrovnaná chuť snoubící ušlechtilou hořkost a pikantnost s dlouhým dozvukem.

Tento olej má rozmanité tóny chutí a s každým jídlem působí trochu jinak. Tato příjemná překvapení vás budou bavit. Hodí se k dochucení teplých a studených jídel. Prestižní lahev má sametově hebký bílý povrch a bude ozdobou vašeho stolu.

Nebo ideální pro každodenní vaření a smažení je olej Quinta do TAPADO v 5ti litrovém ekologickém balení s kohoutkem. Tento olivový olej nepřebije chuť vašich oblíbených jídel, ale příjemně ji doplní. Navíc s ním vaříte velmi zdravě a prospíváte tak svému tělu.

 

Vite jak se olivový olej vyrábí?

Veškerá výroba začíná tím, že se z oliv vyrobí olivová pasta. Tato pasta se pak malaxuje (pomalu hněte či mixuje), čímž se koncentrují mikroskopické kapičky oleje.

Olej je extrahován pomocí tlaku – lisováním (tradiční metoda) či odstřeďováním (moderní metoda). Pevná hmota, která zbude po extrakci a která se nazývá "pomace", stále obsahuje malé množství oleje.

 

 

 

Odeslat článek známému   Vytisknout