Recept - Kuřecí stehna po provensálsku

Recept - Kuřecí stehna po provensálsku

Ingredience
6 celých kuřecích stehen (po 300g)
250 ml suchého bílého vína
5 lžic olivového oleje
3 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce provensálského koření
3 stroužky česneku
2 lžičky hrubozrnné mořské soli
1/2 lžičky roztlučených červených chilli vloček

 


Počet strávníků: 6 osob
Způsob grilování: Nepřímý střední žár (175 - 230°C)
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 50 - 60 minut
Doba marinování: 4-8 hod.

 

Postup

 
Přísady na marinádu rozšleháme ve středně velké míse.
 
Kuřecí stehna na masitých místech ostrým nožem vícekrát do hloubky nakrojíme. Maso vložíme do velkého uzavíratelného igelitového sáčku a přelijeme marinádou. Ze sáčku vytlačíme vzduch, pevně uzavřeme a vícekrát obrátíme, aby se marináda dobře rozdělila. Naplněný sáček vložíme do mísy a na 4 – 8 hodin postavíme do chladu. Občas obrátíme.
 
Gril připravíme na nepřímý středně silní žár.
 
Kuřecí stehna vyjmeme ze sáčku a bylinky přilepené k masu neodstraňujeme. Marinádu vylijeme. Grilovací rošt očistíme kartáčem.
 
Stehna grilujeme na nepřímém středně silném žáru pod poklopem zhruba 50 – 60 minut, dokud z masa po vpichu nevytéká čirá šťáva a vnitřní teplota na nejsilnějším místě stehna nedosáhne 75°C (teploměr se nesmí dotýkat kosti). Jedenkrát obrátíme. Kůže bude zvlášť křupavá, pokud stehna během posledních 5 minut grilujeme na přímém středně silném žáru a jedenkrát je obrátíme. 



Doporučujeme:
 
velká kniha grilování s weberem
       
 
plynový gril Weber Spirit S-320

Plynové grily

Elektrický gril Weber

Elektrické grily Q

 
Odeslat článek známému   Vytisknout